Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Muffiny brzoskiwniowe


Składniki:

1 niepełna szklanka (250 ml) cukru
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka jogurtu naturalnego
6-8 brzoskwiń


Wykonanie:

Brzoskwinie kroimy na ósemki. Mąkę, cukier, sól, sodę i proszek mieszamy w misce. Jajko, olej, ekstrakt i jogurt mieszamy w drugiej misce. Mieszamy zawartość obu misek. Ciastem napełniamy foremki muffinkowe. Do każdej wkładamy po 4 kawałki brzoskwiń. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation