Kuchnia

przepisy

Zupa krem z cukinii i cienkiego makaronu

Składniki:

3 cukinie
3 ziemniaki
2 łyżki masła
1 l wody
Tymianek otarty Prymat
Liść laurowy Prymat
Kostka Rosół z kury Kucharek
2 łyżki śmietany 36%
makaron nitki
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat


Umyte cukinie i ziemniaki kroimy na kawałki.
W garnku rozpuszczamy odrobinę masła i smażymy cukinię, po chwili dodając ziemniaki.
Zalewamy zimną wodą, tak aby poziom wody był około centymetra ponad warzywami.
Doprawiamy odrobiną soli, odrobiną pieprzu, tymiankiem i liściem laurowym.
Gotujemy pod przykryciem 10 do 15 minut na dużym ogniu.
Doprawiamy 1 kostką rosołową, mieszamy, a następnie całą zupę miksujemy.
Dodajemy śmietanę i po chwili makaron.
Gotujemy na małym ogniu.
Gdy makaron będzie gotowy nalewamy do miseczek i serwujemy.

źródło: "Doradca Smaku"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation