Kuchnia

RÓŻNOŚCI OBIADOWE

Szaszłyki warzywne - składniki:
1 bakłażan (400 g)
1 cukinia (250 g)
100 g pieczarek
1 zielona papryka (200 g)
1 czerwona papryka (200 g)
18 pomidorków koktajlowych
3 łyżki oliwy
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
Szaszłyki warzywne - sposób przygotowania:
(6 porcji) Bakłażan i cukinię pokrój na kawałki podobnej wielkości, włóż na sitko i posól. Gdy puszczą sok, szybko opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść i umyj. Warzywa i grzyby nadziej na szpadki do szaszłyków, posmaruj oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, ułóż na natłuszczonej kratce grilla i piecz 10 min, co jakiś czas obracając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation