Kuchnia

Food.

Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym.

Czas przygotowania: 150 minut
Składniki

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego
3 średnie cebule
2 papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek, czosnek granulowany
sos czosnkowy PREMIUM Tarsmak

Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym
Etapy przygotowania

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation