Kuchnia

Święta

SCHAB PIECZONY W ROZMARYNOWEJ MARYNACIE.

Składniki:

80 dkg schabu bez kości w kawałku
3-4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
2 gałązki świeżego rozmarynu lub 1-2 łyżki suszonego
sól
pieprz
chili/ ostra papryka
2 ząbki przeciśniętego czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego



Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Nasmarować nią mięso, przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę.

Mięso przed podaniem kroimy w plastry. Świetnie smakuje z surówką z sezonowych warzyw z domowym sosem vinaigrette.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation