Kuchnia

Kurczak

Kurczak z papryką i ananasem
Składniki: opakowanie udek lub podudzi kurczaka Świat Drobiu, 2 papryki, 200 g miąższu z ananasa, 250 ml bulionu z kostki Culineo, 2 ząbki czosnku, łyżka miodu, po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, sól, pieprz

Przygotowanie:

Czosnek posiekaj, paprykę i ananasa pokrój na kawałki. Kurczaka dopraw solą oraz pieprzem, a następnie obsmaż na złoto z wszystkich stron na rozgrzanym oleju.


Dodaj czosnek oraz paprykę i smaż ok. 5 min. Przypraw całość papryką w proszku, wlej bulion i duś 15-20 min. na wolnym ogniu.


Po tym czasie dodaj ananasa wymieszanego z miodem, dopraw całość solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze przez 10 min. Kurczaka podawaj z ryżem i świeżymi warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation