Kuchnia

Kasia

Składniki:
- 10 - 12 pomidorków koktajlowych
- 3 plasterk szynki drobiowej
- szczypior od cebuli
- kilka listków świeżej bazylii
- odrobina parmezanu lub innego sera
- oliwa do smażenia
- sól
1. Gotujemy makaron (wodę solimy 2 łyżeczki, w ten sposób nie musimu już solić pozostałych składników), a w międzyczasie kroimy pomidorki na połówki i szynke w kostkę.
2. Siekamy również szczypior i zioła
3. Najpierw podsmażamy szynkę, gdy ta będzie rumiana dorzucamy pomidorki i szczypior.
4. Podsmażamy przez około 5 minut, a nastepnie dodajemy makaron i starty ser do smaku. Gdyby było za mało słone można dodać szczyptę soli.
5. Danie na talerzu posypujemy bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation