Kuchnia

drobne danka (kolacja)

krokiety w andrutach
ziemniaki (tak z 0,5 kg)
0,5 kg mięsa mielonego
cebula
30 dag pieczarek
ser żółty
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
masło, śmietana

Zrobić puree z ziemniaków, dodać gałkę, masło, śmietanę.
Usmażyć mięso mielone, doprawić.Podsmażyć cebulę, dodać posiekane drobno pieczarki, przyprawić, można wymieszać z mięsem. Ja zrobiłam oddzielne warstwy.
Na suchego wafla rozsmarować gorące puree, na to warstwę mięsa, potem pieczarek i żółtego sera. Zwinąć ciasno w roladę. Zawinąć w folię i schłodzić. Kroić na plastry, maczać w jajku, potem w bułce tartej i smażyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation