Kuchnia

Kulinarnie

Racuchy z jabłkami

Składniki:

200g mąki tortowej
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajko
13-14 łyżek kefiru
2 jabłka
olej do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę wsyp do miseczki lub innego naczynia, w którym będziesz mieszać składniki. Dodaj sodę oczyszczoną, wbij jajko i dolej kefir. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Jabłka obierz i pozbądź się gniazd nasiennych.

Tak przygotowane owoce wkrawaj na drobno do zmiksowanego ciasta.

Całość dokładnie wymieszaj.

Ciasto nakładaj łyżką (jedna kopiata łyżka = jeden racuszek) na rozgrzaną patelnię.
Piecz z obu stron do zarumienienia.

Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation