Kuchnia

Kulinarnie

SAŁATKA WILEŃSKA

Składniki:
- 4 ugotowane buraki,
- 2 małe cebule,
- 1 puszka fasoli,
- 100 g kapusty kiszonej,
- 2-3 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz

Wykonanie:
Obrane buraki pokrój w kostkę, cebule drobno posiekaj. Pokrój kiszoną kapustę (jeśli jest bardzo kwaśna, wcześniej ją przepłucz zimną wodą i mocno odciśnij). Fasolkę osącz z zalewy. Połącz buraki z fasolą, kapustą i cebulą, wlej olej, dopraw pieprzem i odrobiną soli i wymieszaj.

Rada: Sałatka wspaniale smakuje w połączeniu ze śledziami. Możesz dodać do sałatki filety śledziowe, pokrojone na małe dzwonka albo na talerz z sałatką dołożyć śledzie w oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation