Kuchnia

Ryby

Ryba po grecku

Składniki :
- 0,5 kg filetu z mintaja
- 2 średnie pietruszki
- 2 średnie marchewki
- średnia cebula
- koncentrat pomidorowy
- sól , piperz, liśc laurowy
- 3 łyzki oleju rzepakowego

Wykonanie:
Rybę należy rozmrozic , osuszyc ręcznikiem papierowym, pokroic w nie dużą kostkę . Warzywa umyc , zetrzec na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , obsmażamy na złoty kolor , rybę wcześniej pokrojoną i posoloną i wylac do garnka.
Następnie cebulę pokrojoną w piórka szklimy i dodajemy koncentrat pomidorowy , chwilkę podsmażamy i dodajemy do rybki.
Na samym końcu warzywa podsmażamy na patelni dosłownie chwilkę i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą do zakrycia się składników i dusimy do czasu , kiedy zmiękną warzywa ok. 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation