Kuchnia

Zupy

Składniki:
3 marchewki
pietruszka
kawałek selera
2 liście laurowe
kilka pieczarek
3 serki topione
kostka knorra
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
koperek suszony
natka pietruszki
3-4 listki melisy
maggi do smaku
szczypta kurkumy
garść zacierki
bułka kajzerka
kapka oliwy z bazylią
curry


Warzywa obieramy, myjemy i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy całość około 15 minut.
Pieczarki myjemy dokładnie, kroimy na bardzo drobno i dodajemy do wrzątku.
Gotujemy wszystko około 25 minut na wolnym ogniu.
Po tym czasie wyjmujemy warzywa (poza pieczarkami oczywiście) i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki serki topione. Rozpuszczamy je ciągle mieszając. Gotujemy całość jeszcze jakieś 15 minut.
Żeby zupa nie była taka...pusta, dodajemy zacierkę.

Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę, koperek, gałkę muszkatołową, kurkumę - dla pięknego złotego koloru i smaku, doprawiamy do smaku solą i pierzem. Dodatkowo dorzucamy pokrojoną na drobno marchewkę, będzie kolorowo;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation