Uroda

★ W zdrowym ciele ★

6/6 Produkty, które najlepiej chronią przed rakiem.

5. Cebula
Wło­scy na­ukow­cy wy­ka­za­li, że sub­stan­cje za­war­te w ce­bu­li, w tym związ­ki siar­ki, zmniej­sza­ją ry­zy­ko wy­stą­pie­nia co naj­mniej dzie­wię­ciu typów no­wo­two­rów – m.​in. pier­si, ma­ci­cy, żo­łąd­ka, pro­sta­ty, nerek, gar­dła. Ko­men­tu­jąc wło­skie ba­da­nia, prof. Ali­cja Wolk z In­sty­tu­tu Ka­ro­lin­ska (szwedz­ki uni­wer­sy­tet me­dycz­ny), przy­pusz­cza, że an­ty­ra­ko­we dzia­ła­nie ce­bu­li, może być sil­niej­sze niż czosn­ku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation