Uroda

★ W zdrowym ciele ★

Maca (czyt.: maka, z łac. Le­pi­dium pe­ru­via­num) to by­li­na ro­sną­ca głów­nie w nie­któ­rych re­jo­nach Peru, na wy­so­ko­ści po­wy­żej 3500 m n.p.m. Jej ko­rzeń wy­glą­dem przy­po­mi­na mały seler. Uważa się, że maca wspo­ma­ga pracę mózgu, po­pra­wia pa­mięć i kon­cen­tra­cję, wspo­ma­ga le­cze­nie bez­płod­no­ści, ko­rzyst­nie wpły­wa na po­ten­cję. Mlecz­ko psz­cze­le na­to­miast to wy­dzie­li­na gru­czo­łów gar­dzie­lo­wych psz­czół ro­bot­nic. Są to pro­duk­ty o dzia­ła­niu ad­ap­to­gen­nym, czyli ich dzia­ła­nie do­sto­so­wu­je się do in­dy­wi­du­al­nych po­trzeb każ­de­go or­ga­ni­zmu w za­leż­no­ści od wieku oraz płci osoby, która ich używa.
Maca oraz mlecz­ko psz­cze­le prze­ja­wia­ją w rów­nym stop­niu wła­ści­wo­ści od­żyw­cze, jak i bio­tycz­ne. Można stwier­dzić silne dzia­ła­nie prze­ciw­bak­te­ryj­ne, po­bu­dza­ją­ce me­ta­bo­lizm, układ im­mu­no­lo­gicz­ny, re­ge­ne­ru­ją­ce, czy wzmac­nia­ją­ce ener­gię sek­su­al­ną. Za­chę­ca­my jed­nak do spró­bo­wa­nia pro­duk­tów psz­cze­lich, które są sze­rzej do­stęp­ne na pol­skim rynku i le­piej sma­ku­ją.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation