Kuchnia

Kasze

papryka faszerowana kaszą kuskus składniki
2 papryki
1 szklanka kuskus
wrzątek
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1/2 łyżeczki rozmarynu
troszkę soli
ok. 20 g parmezanu
2 ząbki czosnku
pomidor
garść natki pietruszki
ew. suszone płatki czosnku
troszkę żółtego sera

krok 1.
kuskus wsypuję do miski, dodaję przyprawy, zalewam wrzątkiem (troszkę ponad poziom kaszy) i zostawiam by kasza wciągnęła wodę.
krok 2.
pomidora kroję, pietruszkę siekam a czosnek kroję drobno.
krok 3.
do miski wrzucam kaszę, warzywa, ser parmezan i jeśli lubicie czosnek to także ten w płatkach lub więcej prawdziwego. mieszam.
krok 4.
papryki przecinam na pół, wyjmuję gniazda nasienne i napełniam farszem do brzegów.
krok 5.
układam w foremce, posypuję startym serem żółtym.
krok 6.
wstawiam do nagrzanego do 200 c piekarnika i piekę ok. 25 minut, aż ser się zarumieni.
gotowe, smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation