Kuchnia

Food & Drinks

Krem z dyni drużyny Dariusza Kuźniaka


śmietana 2 Łyżki
cynamon laska 1 Sztuka
(Kamis)
kolendra 1 Łyżka
(Kamis)
masło 100 Gramów
dynia 1 Kilogram
marchew 2 Sztuki
skórka pomarańczowa 1 Sztuka
(z 1 pomarańczy)
sok ze świeżych pomarańczy 1 Sztuka
kolendra świeża 1 Sztuka
(gałązka)
mała cebulka 2 Sztuki
bulion warzywny 1/2 Litra

Sposób wykonania:
Ogólnie:

Cebulę, dynię i marchewkę kroimy w kostkę.
W garnku rozpuszczamy masło, szklimy cebulę, następnie dodajemy pokrojoną dynię i marchewkę.
Laskę cynamonu przypalamy za pomocą palnika do czarnego koloru. Wkładamy do garnka z warzywami i dodajemy suszoną kolendrę.
Całość zalewamy sokiem z pomarańczy i dodajemy otartą skórkę.
Dodajemy bulion i gotujemy aż dynia zmięknie.
Całość blendujemy na gładki krem i przecieramy przez sito.
Podgrzewamy dodając 2 łyżki śmietany.
Dekorujemy świeżą kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation