Kuchnia

muffinki

Różane cupcakes z białą czekoladą


Składniki

125 g masła
125 g cukru
2 jajka średniej wielkości lekko ubite
szczypta aromatu z owocu dzikiej róży
125 g mąki pszennej
75 g posiekanej białej czekolady
łyżka mleka
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób przygotowania

Piekarnik nastaw na 190 st. C. Zmiksuj masło z cukrem, aż do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Dodaj ubite lekko jajka, aromat z róży i wymieszaj. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski i dodaj do masy. Dorzuć czekoladę w kawałkach. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj trochę mleka. Nałóż łyżką masę do papilotek do 2/3 wysokości. Piecz 12-20 minut, aż będą złotobrązowe.

Babeczki na zdjęciach przyozdobione dodatkowo kremem maślanym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation