Kuchnia

i dla ciała i dla ducha..mniam

Miss Apron: Muffiny czekoladoweSkładniki (na 16-18 babeczek):
-3/4 kostki roztopionego i przestudzonego masła (150g)
-3 średnie jajka
-160ml mleka
-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
-łyżka spirytusu
-łyżeczka proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-300g przesianej mąki
-150g posiekanej gorzkiej czekolady
-3 łyżki kakao
-szklanka brązowego cukru
W osobnych miskach mieszamy suche i mokre składniki. Następnie łączymy zawartość obu naczyń szybkimi ruchami. Masa nie będzie gładka przez posiekaną czekoladę, ale powinna być dobrze rozmieszana. Masę przekładamy do wyłożonych papilotkami foremek i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation