Kuchnia

i dla ciała i dla ducha..mniam

Tagliatelle Frutti di Mare | Makarony - dania z makaronem, przepisy na makaron
Składniki:
Tagliatelle 500 g
Owoce morza 750 g
Wino 1 szklanka
Oliwa z oliwek
Pietruszka 1 pęczek
Sól
Pieprz
Przyprawa do ryb
Czosnek 3 ząbki
Sposób przygotowania:
KROK 1:
Na oliwie z oliwek smażymy pokrojony czosnek. Potem dodajemy świeże lub mrożone owoce morza (wg uznania), smażymy przez 10-15 minut. Zalewamy białym wytrawnym winem i dusimy przez 1 godzinę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

KROK 2:
Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.

KROK 3:
Ugotowany makaron dodajemy do sosu, dokładniemieszamy. Siekamy pietruszkę i posypujemy nią nasze danie. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation