Kuchnia

domowej roboty

Składniki: (około 170 ml musu; 2-3 porcje)
1 dojrzałe awokado
1 łyżka rozpuszczonego masła (w oryginale oleju kokosowego)
1 łyżeczka aromatycznego alkoholu (rumu, koniaku, likieru kawowego/pomarańczowego/migdałowego, etc.) lub wody*
2 czubate łyżki kakao
4-5 łyżek syropu z agawy

*zamiast alkoholu można dodać dużą szczyptę mielonej ostrej papryczki chilli.

dodatkowo:
owoce sezonowe np. maliny, borówki, wiśnie, pomarańcze…

Wykonanie:
Do blendera włożyć obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado, wlać alkohol oraz rozpuszczone masło. Dokładnie zmiksować.

Dodać kakao i 3 łyżki syropu z agawy. Utrzeć na gładki mus. W razie potrzeby dosłodzić większą ilością syropu z agawy.

Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.
Podawać solo lub z owocami sezonowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation