Kuchnia

Kącik kulinarny

Spaghetti

Składniki (2 porcje):

- Makaron (suchy ok 150g)
- 5 suszonych pomidorów odciśniętych z oliwy
- Jedna nieduża cukinia
- 60g serka mascarpone
- 60g jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- Pieprz, sól, kolendra świeża
- Ser starty typu cheddar lub parmezan

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente. Cukinię ścieramy na małych oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pomidory, dorzucamy cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami kolendry. W miseczce miksujemy serek i jogurt aby się połączyły. Skrobię rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (około 2 łyżki). Odcedzony makaron wsypujemy do garnczka, a na niego dajemy zawartość patelni i rozmieszany serek. Mieszamy szybko i podpalamy pod garnczkiem ogień. Teraz nie możemy doprowadzić do wrzenia i wlewamy wodę ze skrobią. Mieszamy energicznie, pieprzymy znów do smaku. Tuż przed wrzeniem wyrzucamy całość do dużego półmiska. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation