Kuchnia

surówki, salatki i pasty

Kanapka z roladkami drobiowymi
Grahamka
Łyżeczka masła
2 liście sałaty
Porcja plastrów z roladek z piersi kurczaka

Roladki z piersi kurczaka
Składniki na 10 porcji:
Filet z kurczaka
4 ogórki konserwowe
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
2 marchewki
Sól, pieprz
Zioła prowansalskie
Wykałaczki

Filety pokrój na dłuższe kawałki, lekko rozbij , posól i dopraw ziołami. Na rozłożone kawałki mięsa ułóż pokrojone w paseczki warzywa, wszystko zawiń i zepnij wykałaczką (niekoniecznie). Każdą roladkę zawiń w folię aluminiową i piecz w 180oC przez 30 min. Po wystudzeniu pokrój w plasterki. Możesz podawać jako oddzielną przekąskę, albo w kanapce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation