Kuchnia

serniki

BARDZO PUSZYSTY SERNIK.

Ciasto:

- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 kostki margaryny
- 2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia


Ser:

- 1,2kg sera
- 2 budynie śmietankowe /bez cukru/
- 1/2 litra kremówki
- 1 szklankę cukru- 1/2 szkl.do sera, 1/2 szkl.do białek
- 8 jajek
- cukier waniliowy


Ciasto:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po jednym jajku. Na sam koniec dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Używałyśmy formy o wymiarach 25cm x 35cm.

Ser:

Ser zmielić lub kupić gotowy zmielony. Do sera dodać cukier i cukier waniliowy, zmiksować, a następnie kolejno dodawać po jednym żółtku oraz budynie, następnie dodajemy ubitą pianę z białek, na końcu wcześniej ubitą kremówkę. Jeżeli ktoś lubi może dodać bakalie- przed dodaniem śmietany ubitej. Piec godzinę w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation