Kuchnia

Ciasteczka,macarons

Ciasteczka z pianką

Niezwykle kruche ciasteczka, rozpływają się w ustach, dość słodkie. Najłatwiej jest rozwałkować ciasto i całe posmarować marmolada a potem pianka i na końcu kroić na kawałki i przenosić na blaszkę. Z Podanej porcji wychodzi około 45 sztuk.

Składniki:
180 g mąki
160 g masła
1 zółtko
2 łyżki bardzo zimnej kremówki

Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować.

Dodatkowo:
marmolada
1 białko
140 g cukru pudru (dałam mniej bo miałam bardzo słodka marmoladę różaną)

Ciasto posmarować marmoladą, nastepnie pianą ubita z białek i cukru. Kroić na prostokąty, piec na papierze około 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation