Kuchnia

Ciasteczka,macarons

Ciasteczka bezowe 2 -


SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI NA CIASTKA BEZOWE:
4 białka
250 g cukru pudru
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
SKŁADNIKI NA KREM:
500 ml kremówki 36%
łyżka cukru pudru
banan
sok z połowy cytryny
łyżeczka kakao


Ciasteczka bezowe 2 - PRZYGOTOWANIE:
PRZYGOTOWANIE BEZY:

Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać po łyżce cukier i dalej miksować, aż masa będzie lśniąca i sztywna. Dodać olcet oraz mąkę i miksować jeszcze 3 minuty. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać niewielkie krążki bezowe za pomocą szprycy cukierniczej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 5 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 35 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku.

PRZYGOTOWANIE KREMU:

Kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Wycisnąć za pomocą szprycy na ciasteczka bezowe. Banana pokroić w kostkę i wymieszać z sokiem z cytryny. Wyłożyć na bezy. Tak przygotowane bezowe pyszności posypać kakao. Jakie to pyszne :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation