Kuchnia

Muffiny i babeczki

Muffiny rozmarynowo-cebulowe

Suche:
300 g maki
80 g tartego parmezanu
3 łyżki posiekanych listków rozmarynu
2 łyżeczki proszku
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (niekoniecznie)
łyżka cukru
duża szczypta soli
Mokre:
szklanka mleka
2 roztrzepane jaja
50 ml oliwy
cebula pokrojona w grubą kostkę.

Foremki wysmarować oliwą. Wymieszać suche składniki. Wymieszać mokre składniki. Wszystkie szybko połączyć, nie wyrabiać. Napełnić foremki i od razu wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Jeżeli na blasze pozostaną puste foremki, na czas pieczenia napełnić je wodą. Piec 20-25 minut, można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto w środku nie jest mokre. Wyjąć z foremek, odczekać 10 minut i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation