Kuchnia

K-Przepisy

Kotlety mielone z mozzarellą - przepis
Składniki:
500g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
1 cebula
2 ząbki czosnku
opakowanie mozzarelli (mini kuleczki)
1 czerstwa kajzerka
sól, pieprz, papryka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Bułkę namoczyć, odcisnąć i zmielić.
Cebulę posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju.
Mięso wymieszać z cebulą, bułką, czosnkiem przetartym przez praskę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Z mięsa formować kulki.
Każdą kulkę rozpłaszczyć, na środku układać 2-3 mini kulki mozzarelli.
Mięso zlepić.
Kotlety obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation