Kuchnia

Ciasta i destery

Przepis skopiowany z bloga:

Składniki na 24 sztuki:

1 duży dojrzały banan
1 jajko
50 g bardzo gęstego jogurtu naturalnego (2 łyżki)
50 g otrębów owsianych (ok. 5 łyżek)
150 g wiórków kokosowych
50 g mąki ziemniaczanej (ok. 2 łyżki)
24 migdały (łuskane) bez skórki

W misce rozgnieść banana z jajkiem, dosypać płatki owsiane i 100g wiórków kokosowych, jogurt i na końcu mąkę ziemniaczaną. Musi powstać zwarta masa, z której następnie należy formować kulki wkładając po jednym migdale do środka (można też migdały sobie odpuścić, mi smakują bez). Pozostałe wiórki kokosowe wysypać na płaski talerz i obtaczać w nich kuleczki. Przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 160ºC (z termoobiegiem).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation