Kuchnia

ZUPY

Zupa krem trzy sery z cukinią i brokułami

Składniki:

ok 1 litr rosołu
1 mały brokuł
1 mała cukinia
2-3 ziemniaki
1 marchewka
1 cebulka
2-3 ząbki czosnku przeciśnięte
100g sera topionego szczypiorkowego
75-80 g ostrego żółtego sera
ok 100g sera z błękitną pleśnią (rokpol)
1 łyżka koperku
sól, pieprz
śmietanka słodka (10%)

W rosole ugotować pokrojone na kawałki brokuły, cukinię, ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek. Dodać serek topiony i starty żółty ser. Całość zmiksować blenderem na krem. Doprawić, dodać śmietankę i koperek. Podawać z grzankami i posypane kawałkami sera pleśniowego rokpol.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation