Kuchnia

Food

Marokańska sałatka z kurczakiem
Składniki (2porcje):
120 g ryżu
2 piersi kurczaka
1 duża marchewka, drobno pokrojona lub starta na tarce
1/4 szklanki posiekanych oliwek
1/4 szklanki posiekanej dymki
dressing: 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, 1/4 szklanki soku pomarańczowego, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej mięty, 2 łyżki posiekanej kolendry, 2 łyżki oliwy, szczypta cayenne, 1/2 łyżeczki cynamonu, sól i pieprz do smaku


Ryż ugotować na sypko, kurczaka ugotować lub usmażyć w całości, następnie pokroić w mniejsze kawałki.
Ryż wymieszać z kurczakiem, marchewką, oliwkami i dymką. Składniki dressingu połączyć ze sobą, zalać nim sałatkę, wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation