Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

śmietankowo-maślane ciasteczka... - - mniam....mniam... - bloog.pl


75g gęstej śmietany 36%
75g miękkiego masła
75g drobnego cukru do wypieków
225g mąki


Rozgrzej piekarnik do 180stC. Wymieszaj w misce łyżka masło i clotted cream. Wmieszaj cukier. Dodaj make, wymieszaj, a następnie zagnieć rękoma ciasto. Na tym etapie można zrobić 2 rzeczy: albo wyłożyć ciasto do płytkiej foremki, docisnąć wyrównać i upiec; albo owinąć w folie kuchenna, zostawić w lodowce na 30-40min, a następnie rozwałkować na lekko posypanym maka blacie, wykrawać kształty foremka, przekładać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, lub na silikonowa mate i piec około 10-15min, lub do zezłoconych brzegów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation