Kuchnia

Przepisy i inspiracje

Kucharenka: RULONIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONKĄ
Składniki na ok 45 szt :

opakowanie ciasta francuskiego
zółty ser około 3 plasterki ( ja dodałam tylko do połowy ruloników)
8 plasterków cieniutko pokrojonej wędliny wędzonej ( u mnie szwarcwaldzka mocno wędzona )

Ciasto rozwinąć i przekroić na dwa prostokąty o szerokości ok 20 cm. Każdy prostokąt posypać żółtym serem jeśli wybraliśmy taką wersję a na wierzchu ułożyć po 4 plasterki wędliny. Z obu stron złożyć brzegi prostokąta do środka, tak aby się zetknęły, następnie powtórzyć operację składając ciasto na pół. Pokroić powstały kawałek na plastry o grubości około 5 mm. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem lub matą silikonową , ułożyć ruloniki i piec 15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
Smacznego !!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation