Kuchnia

Przetwory

Marynowane oliwki po hiszpańsku

225g zielonych hiszpanksich oliwek z pestkami
1/4 szklanki octu z czerwonego wina
4 duze zabki czosnku, obrane i lekko zmiazdzone
2 cienkie plasterki cytryny
1/2 lyzeczki zmielonej kolendry
1/2 lyzeczki zmielonego cuminu
2 galazki swiezego tymianku lub 1/2 lyzyeczki suszonego
1 galazka rozmarynu lub 1/4 lyzeczki suszonego
1 listek laurowy
1/2 lyzeczki nasion kopru wloskiego
kawalek ostrej papryczki chili

Kazda oliwke lekko zmiazdzyc nozem, wlozyc dosc scisle do sloika. Dodac reszte skladnikow i dopelnic woda, tak aby plyn przykryl olwiki calkowicie. Sloik zamknac szczelnie i dobrze wstrzasnac - zostawic na cala noc w temperaturze pokojowej, potem wstawic do lodowki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation