Kuchnia

Cocina Española

Pasta z krewetkami

cebula 150 g
majonez 50 g
jajka 220 g
śmietana 18% 30 g
krewetki w zalewie 250 g
sól b.d.
pieprz b.d.
natka pietruszki 35 g

Składniki : 250 g krewetek w zalewie (waga krewetek bez zalewy) 4 jajka 1 średnia cebula nać pietruszki (ok. 3 łyżki posiekanej pietruszki) 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% świeżo zmielony czarny pieprz, sól
Sposób przygotowania : Jajka gotuję na twardo. Następnie zalewam zimną wodą, kiedy wystygną obieram i kroję w drobną kostkę. Cebulę obieram, kroję w kostkę. Krewetki odsączam, siekam nożem. Pietruszkę również drobno siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce, dodaję majonez i śmietanę, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję na kromce chleba.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation