Kuchnia

Dobre Smaki

MUSAKA - składniki:
2 średniej wielkości bakłażany
2 łyżki oleju
1 strąk pokrojonej ostrej papryki
2 średniej wielkości cebule
pokrojone
3 wyciśnięte ząbki czosnku
75 dag zmielonego chudego mięsa wołowego
4 roztrzepane żółtka
1/2 szklanki mleka
3 małe pojemniki jogurtu naturalnego
mielona papryka
sól
pieprz
MUSAKA - sposób przygotowania:
Pokroić bakłażany w poprzek w plastry o grubości 0,5 cm. Posolić i odstawić na godzinę. Na średnim ogniu smażyć na oleju, mieszając, cebulę i czosnek posypane pieprzem. Dodać mięso. Posypać solą, pieprzem i papryką. Odlać tłuszcz. Plastry bakłażana obtoczyć w mące. Smażyć na jasnobrązowy kolor w oleju. W żaroodpornym naczyniu ułożyć usmażone plastry bakłażanów. Przykryć mięsem. Potem położyć ponownie bakłażany. Nakryć pokrywką. Piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut. Jogurt zmieszać z żółtkami i mlekiem. Polać potrawę, nie przykrywać. Piec jeszcze 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation