Kuchnia

Dietetycznie

Arnikowa kuchnia: SZARLOTKA KOKOSOWO-ORZECHOWA

Składniki:

szklanka wiórków kokosowych (u mnie suche wiórki, które zostały po przygotowaniu mleczka kokosowego)
pół szklanki mąki (dałam gryczaną)
łyżka stewii
100g sklarowanego masła (dla NieAlergików może być "zwykłe")

5 jabłek
cynamon
kardamon
ew. słód (jeśli jabłka są kwaśne - np. stewia, syrop z agawy, ew. brązowy cukier)

100g pokruszonych orzechów włoskich

Z wiórków, mąki, stewii i masła zagnieść ciasto. Wylepić nim formę i piec do lekkiego zrumienienia (u mnie ok. 10 minut w 180 stopniach).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć, jeśli są bardzo soczyste. Wymieszać z cynamonem i kardamonem, ewentualnie dosłodzić. Wyłożyć na podpieczony spód, posypać orzechami (ja dodatkowo posypałam jeszcze wiórkami). Piec ok. 35-40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation