Kuchnia

łakocie

Pascha w pucharkach przepis - yszny, wielkanocny deser, który można podawać także w ciągu roku. Jest bardzo słodki, smakuje dzieciom i dorosłym

trudność: łatwe
czas: 1-30 min

SKŁADNIKI:

250 g sera twarogowego,
2 łyżeczki rodzynek
4 suszone morele,
2 łyżeczki kandyzowanych owoców,
2 łyżeczki migdałów,
1 łyżeczki orzechów laskowych,
1 żółtko,
6-7 łyżek cukru pudru,
3 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:

Ser twarogowy mielimy 3 razy w maszynce. Można użyć od razu sera zmielonego. Orzechy laskowe i migdały drobno siekamy. Morele i rodzynki kroimy w kostkę. Do sera dodajemy cukier puder i żółtka, ucieramy całość aż do uzyskania kremowej konsystencji. Do masy dodajemy posiekane owoce i orzechy, owoce kandyzowane i mieszamy. Masę przekładamy do dwóch pucharków. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni aż do zarumienienia. Gdy ostygną dekorujemy nimi deser. Pucharki odstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation