Kuchnia

kuchnia.

SKŁADNIKI: opakowanie galaretki cytrynowej,pomarańczowej, truskawkowej, wiśniowej, opakowanie biszkoptów, szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego

PRZYGOTOWANIE:
Każdą galaretkę wsypujemy do oddzielnej miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. Odstawiamy do zgęstnięcia.

Dobrze schłodzone mleko dzielimy na 3 części. Ubijamy każde z osobna na puszystą masę, stopniowo wlewając 1 galaretkę - w ten sposób zrobić dwie pozostałe pianki, każdą w innym kolorze.

Kolorowe pianki wlewamy kolejno do uprzednio przygotowanego podłużnego naczynia wyłożonego folią i biszkoptem.

Najpierw cytrnową, potem różową a na koniec pomarańczowa. Na pianki wlewamy przygotowaną wcześniej galaretkę truskawkową. Przed podaniem schładzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation