Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

sangria -
składniki
2 cytryny
3 pomarańcze
2 butelki czerwonego wina
2 łyżki cukru
2 łyżeczki cynamonu w proszku
1 laska wanilii
1/2 szklanki wytrawnego likieru pomarańczowego, koniaku lub rumu
butelka lemoniady
sposób przygotowania
sangrię sporządza się dzień, a nawet dwa dni wcześniej. obieramy uprzednio wyszorowane i sparzone cytryny i pomarańcze w naprzemienne paski (z góry na dół) - pasek obrany, pasek ze skórką. tak karbowane owoce kroimy w talarki. macerujemy w posłodzonym winie z dodatkiem cynamonu i wanilii, w dużej wazie. dolewamy likier i wstawiamy do lodówki. przed podaniem dodajemy butelkę bardzo zimnej lemoniady. można dorzucić też inne owoce: jabłka, gruszki, morele.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation