Kuchnia

Makarony, ryże

Składniki:
2 pojedyncze piersi kurczaka
100-200 g pieczarek
2 cebule
500 ml słodkiej śmietany (36%)
3 garście makarony farfalle (kokardki)
100 ml wody
olej rzepakowy (Rapso)
garść świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie:

Kurczaka kroimy w paski, zaś cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i wodę. Doprawiamy sola pieprzem, słodką papryką i wszystko razem dusimy (ok. 10 min.)
Do kurczaka dodajemy śmietanę,makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy, aż makaron będzie ugotowany al dente. Na koniec dodajemy porwaną bazylię. Mieszamy i gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation