Kuchnia

kasza jaglana

Kasza jaglana z jabłkami

Składniki:
25 dag kaszy jaglanej
4 i 1/2 szk. mleka
sól
2 łyżki masła
4-5 jabłek
łyżeczka cukru
cynamon
słoiczek musu jabłkowego

Wykonanie:
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem na 5 min, odcedzić i przełożyć do garnka.
Zalać mlekiem, dodać masło i gotować na małym ogniu, aż do zupełnego rozgotowania ( 20 minut).
Jabłka obrać i 3 z nich pokroić w kostkę, wymieszać je z musem i cukrem.
W nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym( lub dowolnym innym) układać na zmianę-wystudzoną kaszę i mus jabłkowy.
Wierzch posmarować musem, ułożyć pokrojone w ćwiartki pozostałe 2 jabłka.
Wszystko posypać cynamonem. Piec 10 minut w 180st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation