Kuchnia

Desery

Galaretka z owocami
Składniki:

2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku

1/2 opakowania (ok. 200 g) mrożonych truskawek

(lub miseczka truskawek z kompotu)

1 małe opakowanie (ok. 200 g) truskawkowego serka homogenizowanego

150 ml śmietanki 30 proc.

2 łyżeczki cukru pudru



Galaretkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dnie miseczek ułóż rozmrożone truskawki (albo truskawki z kompotu), zostawiając kilka owoców do dekoracji. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki na około 20 minut.

Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Gotową wymieszaj z serkiem i ułóż na galaretkach. Każdą miseczkę z deserem udekoruj cząsteczkami truskawek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation