Kuchnia

Dipy, sosy, pasty

Pasta z tuńczyka z oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki:
pomidory suszone [6 szt.]
czarne oliwki [8 szt.]
majonez [1 łyżka]
sól [1 szczypta]
pieprz cayenne [1 szczypta]
tuńczyk [1 op.] (puszka w sosie własnym)
bazylia [1 ] (garść, posiekana)
ser [150 g] (kremowy)
papryka [1 szczypta] (wędzona, mielona)

Przygotowanie:
Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić jeśli jest w kawałkach.
Suszone pomidory i oliwki bardzo drobno posiekać lub zmiksować- niestety wówczas kolor pasty wychodzi szarawy- ja połowę zmiksowałam, a połowę posiekałam. Wymieszać z tuńczykiem, dodać serek, majonez oraz bazylię. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem Cayenne, solą i wędzoną papryką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation