Kuchnia

Dipy, sosy, pasty

płaszkowo: Paprykowa pasta jajeczna

Składniki (2 porcje):
3 ugotowane na twardo jajka
1 pieczona żółta papryka*
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
sól i świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:
Jajka i pieczoną paprykę kroimy na kawałki, wsypujemy je do miski razem z cebulą i blendujemy na gładko. Dodajemy szczypiorek, majonez, doprawiamy szczyptą soli i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

* paprykę kroimy na pół, usuwamy pestki, smarujemy odrobiną oliwy z oliwek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C (na folii aluminiowej) przez 40 minut. Po upieczeniu zdejmujemy z papryki skórkę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation