Kuchnia

babeczki/muffinki

Dietetyczne muffinki śniadaniowe

Składniki:
Na 12 sztuk:

3 dl płatków owsianych
1 dl mleka
3 dl przesianej mąki orkiszowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1 dl cukru muscavados,
1 1/2 dl utartego jabłka
1/2 szklanki oleju
2 jajka, lekko rozmącone
2 dl jagód, zamrożonych
1dl płatków migdałów
1 dl orzechów włoskich, grubo posiekanych

Wykonanie:
Wlej mleko do płatków owsianych.
Wymieszać wszystkie suche składniki i dodaj do płatków owsianych.
Wmieszaj utarte jabłko i olej oraz jajka. Mieszaj lekko.
Na koniec dodaj jagody, ostrożnie aby nie pomaślić. Piecz mufinki w 200 º C, około 15minut. Sprawdź patyczkiem dla pewności czy są suche w środku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation