Kuchnia

kremy, musy, lody itp

LODY GRAND MARNIER

Składniki:
2 żółtka
1 jajko
750 ml mleka pełnotłustego
1 budyń waniliowym
500 ml śmietany kremówka
1 szklanka cukru
1 biała czekolada (opcjonalnie)
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
3- 4 łyżki likieru pomarańczowego

Wykonanie:
1. Żółtka, jajka i cukier ubić na parze.
2. Z mleka ugotować rzadki budyń. Zaparzyć nim jajka i chwilę ubijać.
3. Czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do masy jajeczno-budyniowej i mieszać do rozpuszczenia.
4. 500 ml śmietanki ubić na sztywno.
5.Masę czekoladową wystudzić i następnie dodać ubitą śmietankę,skórkę pomarańczową i likier.
6. Powstałe mieszanki wstawić do lodówki i często mieszać lub do maszynki do lodów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation