Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto z rabarbarem na maślance - Przepis na ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem na maślance – składniki:

200 g cukru
220 g mąki
1 szklanka maślanki
1/2 szklanki oleju
3 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukier waniliowy (16g)
500 g rabarbaru
płatki migdałowe- opcjonalnie

Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać jajka, olej i maślankę – zmiksować wszystko na jednolitą masę. Masę wylać na blachę – dużą 35 x 20 cm – wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę wyłożyć obrany i pokrojony rabarbar (i opcjonalnie płatki migdałowe) Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni – do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation