Kuchnia

krówka i spółka..

czekoladowe tiramisu
500 g serka mascarpone
2 żółtka
pół szklanki drobnego cukru (można więcej, ja nie lubię zbyt słodkich kremów)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
200 g podłużnych biszkoptów
3 łyżki czekolady do rozpuszczenia i oprószenia
3/4 szklanki mleka
mleko zagotować, wsypać czekoladę, wymieszać dokładnie i zostawić aż trochę przestygnie. ser utrzeć łyżką lub mikserem z cukrem, wanilią i żółtkami. keksówkę (11x 24) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć równo jeden przy drugim zamoczone w czekoladzie biszkopty, na to warstwa sera, biszkopty, ser itd. ostatnią warstwą powinien być ser. oprószyć czekoladą. włożyć na noc do lodówki. smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation