Kuchnia

Kulinaria

Przepis - Złociste i chrupiące pieczone ziemniaczki

Składniki
Kilka ziemniaków,
bułka tarta,
słodka papryka w proszku,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz.
Złociste i chrupiące pieczone ziemniaczki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na połówki. Wrzucamy do garnka z osolonym wrzątkiem i gotujemy aż będą średnio miękkie.
Odcedzamy i odparowujemy, żeby nie były zbyt mokre.
Na talerzu lub w misce mieszmy: bułkę tartą, paprykę słodką, zioła, odrobinę pieprzu i soli.

Wsypujemy do tego ziemniaczki i dokładnie obtaczamy.

Następnie wykłądamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation