Kuchnia

Uwielbiam Chłodniki

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Co kupić

600 g miąższu arbuzowego
200 g truskawek
4 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
200 g sera typu greckiego (Pilos)

Jak zrobić

poziom: łatwy porcji: 4 czas: 20min
Przygotowanie

Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.
Jak podawać

Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation